Hur ofta ska jag serva elcykel?

serva elcykel

Genom att serva din elcykel kan du få den att hålla längre. Dessutom minskar du risken för att fastna med cykeln på en plats där det kan bli svårt att få hem den igen. En god rekommendation är att serva elcykeln en gång per år. Om du cyklar mellan 5 och 10 mil per vecka med den bör du verkligen inte hoppa över den årliga servicen.

Om du cyklar mer än så kan det vara klokt att serva i likhet med bilar per visst antal mil. Låt det inte gå mer än 500 mil innan du tar in elcykeln till en verkstad för en check.

Vad ska servas på en elcykel?

En elcykel behöver liksom en vanlig cykel service av bromsar och kedja. Utöver detta är det viktigt att se till att elektroniken fungerar som den ska. Du bör också vara säker på att bromsarna är i gott skick. En auktoriserad cykelverkstad ska ha en checklista för service av elcykel.

En elcykel med många växlar kan behöva mer service än den som har färre. Men det här beror också på hur du hanterar din cykel och sköter den mellan användningar.

Vad kostar service av elcykel?

Det beror på den cykelverkstad som du vänder dig till. Men ett normalt pris för service av elcykel är omkring tusenlappen. Sedan ska du få en offert för eventuella reparationer som du kan behöva. Då kan det ju kosta lite mer i slutändan.

Tänk på att du kan behöva en särskild verkstad om du ska serva en elcykel från ett specifikt märke som till exempel Crescent.

Price (kr) - slider
15000 Kr43300 Kr

18500 kr

3.8 av 5
3.8/5

20000 kr

4.9 av 5
4.9/5

35000 kr

4.9 av 5
4.9/5

21500 kr

4.3 av 5
4.3/5